RUSI SE POVLAČE! Peskov potvrdio najnovije vesti
Dmitrij Peskov, Foto: Profimedia

RUSIJA

RUSI SE POVLAČE! Peskov potvrdio najnovije vesti

Azerbejdžanski region Nagorno-Karabah, gde većinom žive Jermeni, a Azerbejdžan je prošle godine iznenada osvojio tu enklavu

Objavljeno: 15:02h

Portparol Kremlja Dmitri Peskov potvrdio je danas povlačenje ruske mirovne misije iz azerbejdžanskog regiona Nagorno-Karabah.

Peskov je to potvrdio odgovarajući na pitanje o navodima azerbejdžanskih medija o tom povlačenju ruske vojske, prenosi ruski Interfaks.

Azerbejdžanski region Nagorno-Karabah, gde većinom žive Jermeni, bio je sporna teritorija godinama, a Azerbejdžan je prošle godine iznenada osvojio tu enklavu.

Potom je 1. januara ove godine ukinuta međunarodno nepriznata Republika Nagorno-Karabah, a hiljade Jermena je napustilo taj region.

Više diplomatskih razgovora između Bakua i Jerevana o konfliktu održano je u Ženevi, a ruska portparolka ministarstva spoljnih poslova izjavila je u ponedeljak da je Rusija prinuđena da predloži premeštanje pregovora o ratu između Jermenije i Azerbejdžana iz Švajcarske u neku drugu zemlju.

Zaharova je ovime kritikovala Švajcarsku jer je, kako je ona ocenila, prekršila principe neutralnosti "neodgovornim držanjem na otvoreno antiruskom putu".

Bonus video:

00:35

ESPRESO: Poplave u Dubajiu

(Espreso/Agencije/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.